< < < Terug naar overzicht projecten < < <


Uitbreiding van de eigen woning.De bestaande woning dateerde van 1954 en voldeed niet meer aan de huidige comforteisen. Tevens was de oppervlakte te beperkt.
De draagstructuur van de bestaande woning was onvoldoende sterk om een extra verdieping te kunnen dragen. Daarom werd ervoor geopteerd een extra volume voor de bestaande woning in te planten. Dit volume bevat keuken, eetruimte, slaapkamer en badkamer. Beide delen worden verbonden door een lager volume dat inkomruimte en alle technische installaties bevat.

De energiebehoefte van de uitbreiding is zeer beperkt. Het vermogen van een strijkijzer volstaat om zelfs bij buitentemperaturen van -10C een aangename binnentemperatuur van 21C te behouden. Dit wordt verwezenlijkt door doorgedreven isolatie (30cm cellulose in de muren, 35 cm cellulose in het dak, 18 cm XPS in vloer), veel aandacht voor luchtdichting, mechanische ventilatie met warmteterugwinning en drievoudige beglazing.
Omwille van de gebrekkige luchtdichting van de bestaande woning is het evenwel geen gecertificeerde passiefbouw.
Om kosten te besparen en om extra praktijkervaring op te doen, werden de werken hoofdzakelijk eigenhandig uitgevoerd. Indien gewenst geef ik u graag een rondleiding.
Kenmerken

Bouwjaar 2009-2010
Ligging Sint-Job-in-'t-Goor
Soort opdracht Uitbreiding van bestaande woning
Bouwsysteem houtskeletbouw
Materialen FJI (houten I liggers), isofloc, SVK leien op dak en gevel
Aannemer Stijn Van Asch (montage)
Audex (Isolatie met Isofloc)

< < < Terug naar overzicht projecten < < <