Als architect streef ik ernaar om verder te kijken dan één vaste stijl. Wat écht telt, is wat er binnenin het gebouw gebeurt. Mijn doel is om aangename, luchtige, heldere en gezonde leefomgevingen te creëren, ruimtes die praktisch, comfortabel en gezond zijn. Dit bereik ik door een doordachte keuze van esthetische en duurzame materialen en een logische indeling van ruimtes. Elk ontwerp sluit harmonieus aan bij de unieke eigenschappen van de lokale omgeving.
Duurzaamheid
Bouwen heeft een grote impact, niet enkel op ons eigen leven maar ook op de omgeving eromheen. Mijn ambitie is het realiseren van uw wensen en dromen met een maximaal respect voor de omgeving en het milieu. Duurzaam bouwen is dan ook een evidentie.
Dat uit zich in de eerste plaats door aandacht voor het beperken van de energievraag, o.a. door doorgedreven isolatie en een ontwerp dat maximaal profiteert van de gratis warmte van de zon in de winter.
Naast het beperken van de energievraag wordt er ook rekening gehouden met het ecologische aspect; het gebruik van bouwmaterialen en technieken met een kleine ecologische impact en het beperken van schadelijke stoffen in de woning. Om zo te komen tot een gezonde geest in een gezond lichaam, in een gezond huis, in een gezonde leefomgeving.
Houtskeletbouw en Bio-ecologisch bouwen
Als architect heb ik een voorliefde voor houtskeletbouw, een bouwmethode die niet alleen uitblinkt in flexibiliteit en energie-efficiëntie, maar ook een minimale ecologische voetafdruk achterlaat. Met als bijkomend voordeel een kortere bouwtijd en de mogelijkheid om desgewenst – onder begeleiding van een ervaren architect – als zelfbouwer mee aan de slag te gaan.
Daarnaast zet ik sterk in op ecologisch bouwen, waarbij de gezondheid van de bewoners centraal staat. Dit betekent dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen en dampopen wandopbouwen. Het resultaat is een woonomgeving met een aangenaam binnenklimaat, een gezonde luchtkwaliteit en een warme, natuurlijke uitstraling.
De levensduur van een houtskeletbouw is vergelijkbaar met deze van een massiefbouw. Wel moet er voldoende aandacht geschonken worden aan bouwdetaillering en uitvoeringstechnieken. De begeleiding van een ervaren architect en een aannemer met kennis van zaken is hierbij onmisbaar.
Uiteraard behoort ook een traditionele massiefbouw tot de mogelijkheden.
Samenwerking
Een geslaagd project begint met een sterke dialoog. Ik geloof in het belang van open communicatie en een nauwe samenwerking met u als opdrachtgever. Door goed te luisteren naar uw wensen en dromen en deze te combineren met mijn vakkennis, komen we samen tot een ontwerp dat niet alleen functioneel en esthetisch is, maar ook perfect aansluit bij uw levensstijl.
Wenst u een kennismakingsgesprek of meer informatie over onze werkwijze? Dat kan!
Stuurt u mij een mailtje of WhatsApp bericht met een korte beschrijving van uw vraag of wensen, dan neem ik contact op om een vrijblijvende afspraak te maken op kantoor of bij u thuis.