< < < Terug naar overzicht projecten < < <


Uitbreiding te Wijnegem.



De bestaande woning is gelegen in een rustige en residentiŽle wijk van Wijnegem vlakbij het kanaal en een natuurgebied. De oorspronkelijke woning is gedateerd en vrij klein. Bovendien wenst de bouwheer een slaapkamer te voorzien op het gelijkvloers met het oog op levenslang wonen.
Om toch voldoende woonruimte te creŽren wordt de bestaande achterbouw vergroot en wordt een verbindingsvolume tussen het hoofdgebouw en de garage toegevoegd.
Aan de linkerzijde van de woning vormt een nieuwe inkomhal de koppeling tussen bestaande garage en het hoofdgebouw. Het karakteristieke uitzicht van het hoofdgebouw blijft langs de voorzijde grotendeels behouden. De zolder wordt benut als ee extra kamer.
Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bestaande woning grondig te isoleren. De muren worden langs de binnenzijde geÔsoleerd met vochtregulerende isolatieblokken, vloer en dak zijn geÔsoleerd met PIR en er wordt een mechanisch ventilatiesysteem met warmterecuperatie geplaatst.






Kenmerken

Bouwjaar 2012
Ligging Wijnegem
Soort opdracht Uitbreiding van bestaande woning
Bouwsysteem Traditionele massiefbouw
Materialen Thermowood, Multipor Xella
Aannemer GDR Verbouwingswerken

< < < Terug naar overzicht projecten < < <