< < < Terug naar overzicht projecten < < <


Nieuwbouw Houtskelet te Malle



Dit project betreft een lage-energie houtskeletbouw (E-peil = E60). Deze manier van bouwen laat toe op een relatief snelle en eenvoudige manier een zeer goed geÔsoleerde woning neer te zetten met ecologisch verantwoorde materialen. In het kader van 'levenslang wonen' werd er bij het ontwerp van de woning rekening gehouden met de toegankelijkheid voor andersvaliden. Op het gelijkvloers zijn - naast leefruimte en keuken- ook een slaapkamer en ruime badkamer gesitueerd. Op de zolderverdieping bevinden zich onder het dak nog 3 slaapkamers met een gezamenlijke douchecel, een multifunctionele zolderkamer en een technische ruimte. Het hellend dak van de woning is asymmetrisch opgevat; zo ontstaat er aan de zuidzijde een groot oppervlak met ideale oriŽntatie en helling voor de plaatsing van toekomstige zonnepanelen. Aan de zuidzijde is een dakoversteek voorzien die oververhitting in de zomer tegengaat. Aan de voorzijde van de woning is een fietsenbergplaats voorzien onder een luifel. Deze luifel maakt integraal deel uit van het architectonische ontwerp en loopt aan de rechterzijde van de woning door tot boven de voordeur. Zowel de fietsenberging als de luifel worden bekleed met houten latten in thermowood.






Kenmerken

Bouwjaar 2012
Ligging Malle
Soort opdracht Nieuwbouw eengezinswoning
Bouwsysteem Ecologische houtskeletbouw
Materialen Hout, leien, cellulose
Aannemer GDR Verbouwingswerken

< < < Terug naar overzicht projecten < < <